2012-05-04

sejarah Mandi 2012.

bismillah..

oke..hari ni benjol di kepala saya akibat terhantuk peti ais da surut sikit.. dah tak sakit dah. 2-3 hari jugak rupanya tunggu si benjol ni surut.. kinah buat! hahaha kalau terkenang kan adengan tragis ni ..boleh kene gastric dibuatnya.. kelaka la pulak.. ahh.. tk kisah la.. kisah benjol peti ais da lama berlalu..~ terime kasih kepada kak Nad yang bersimpati.. wahahah.. terime kaseh kepade Kinah yang buat muka tak bersalah.. kinah lagi sayang peti ais dari saya.. #Gedik huruf besa saya bagi.

kemarin saya mandikan si Cici. ya benar..da hampir 6 tahun sebenarnya umur si Cici.. Cici lahir mase saya form5 tjuhbelas tahun.. tareh lahir dia yang betul2..saya tak hengat la plak.. dah 6 tahun si Cici tak penah mandi. ramai je yang komplen.. busuk la.. masam la.. ade saya kisah.?.. tak lansung.. saya senang je peluk dia bebile mase.. oke je dengan haruman segar ala ala embipiyor campur clrox baunya.. bila hati da sayang.

meh..saya cite sikit kisah si Cici.. hahaha,Cici ni adalah seekor anak beruang kutub..atau nama kampung dia.. polar bear.. yang sangat comel terlampau.. Cici adalah hadiah hari jadi saya yang ke johbelas oleh seseorang yang terpaksa saya rahsiakan namanya.. sebab pemberi hadiah ni low profile sket.. dia tak suka saya cakap kat orang.. so oke je la kan.. ~

hari tu kami pergi outing sekolah. pemberi hadiah suruh sorang kawan ni bawak Cici kepada saya.. dan tanya saya suka tak polar bear tu.. saya suka sangat sangat.. tapi saya tak beli la. saya senyum hambar je ..sebab tak cukup bajet..saya fikir dia nk tanya opi saya je la..sebb saya expert bab2 mende comel ni.. ehehe pastu si kawan berlalu macam tu aje la bersama si polar baby polar ..saya balik balik outing.. dengan ayer mata yang bergenang.. si Cici duduk bertenggek atas meja.. berserta kad selamat hari jadi.. wawee.. terkezut..~ terharu ~ tekesima..

#nice plan you pemberi hadiah..~

size Cici sedang sedang je.. first time saya tengok dia. saya sangat sangat suka.. sebab saya ni memang spisis mamalia berakal berotak dan berakhlaq yang sangat suka mende mende comel ni.. tak tahan.. so,akibatnya.. saya memang akan bawa Cici kemana saja.. kalau saya tinggal tempat tu lebih seminggu.. saya memang bawak.. kalau tak.. saya tinggal je la kat umah...

tak leh cite banyak.. nanti orang kata saya ni tak segar pulak.. ehehe.. ~

TETTTTTTT....yang saya nk citer adalah hari bersejarah Cici mandi. bukan semua yang di atas.. hahaha..

oke. saya bagi gambar oke.. :)



first time mandi kan Cici,he looks great.. :)



Cici penat kene bantai dalam baldi dengan ayer sabun.. sorry.. tetibe saya rasa mata dia pedih..~



ni la saat paling saya kesian kat dia.. kene rendam dalam softner.. nak kasik wangi.. saya rasa dia macam lemas.. saya tahu orang mesti cakap saya ni cam tahyul ke ape.. tapi ntah.. hahahaha ~saya letak Cici dalam posisi ni dan saya chow ke sekolah..ade exam.. ~



malam tu ,Cici berjemur bawah cahaya bulan..sekejap je..sebab saya takut lekat habuk..he is still so wet~



keesokannya..rise and shine..ade matahari.. Cici pun berjemur.. he looks happy sitting that way.. haha..



how cute.. 



kaki Cici basah ..so terpaksa la duduk cenggini..



ahhhh.. this is so nice and warm.. 


seriuosly si Cici ni memang adalah antara barang yang punya seintimental value untuk saya.. hahaha maaf la kalau mule2 baca ade orang ingat saya miliki sekor baby polar bear yang hidup.. agagagaga.. mintak maaf.. orang lain ade je yang biseng. da besar dan comel macam ni pon,ade teddy bear lagi?.. erm terdiam juga saya nk menjawabnya. bukan ape.. saya memang suka teddy bear. tapi dah besar ni tahan sikit la.. saya penah je bagi teddy pooh saya sebagai hadiah kepada seorang baby ni.. dan ade je teddy bear saya yang budak budak  kecik bertuah datang umah saya dan buat hak milik. saya oke je.. tapi Cici?.. haha tak boleh la.. sayang.

saya penah baca dalam facebook "jangan kawen dengan perempuan yang masih ade teddy bear kat katil dia"

ceh.. tahpape je statement .. bikin hot je.. suke hati la.. bagi saya standard la kalao perempuan ade teddy bear kat katil.. lagi elok ade teddy bear dari magazine playboy atau playgirl..~ hemm.. terpulang la..~

"tak semua perempuan yang ade teddy bear tu tak best.. tak semestinya yang tak der teddy bear tu best.."

 -Dr.fadhilah hehe.

tapi kalau banyak banyak ekor sangat teddy bear pon tak elok jugak sebenarnya.. ~pandai2 la kan..

#TETTTTT.. muka semua da tegang.. sila senyum :)

oke.. tu je la kisah saya dan Cici.. :) 
bagi sesiapa yanga ade teddy bear @k@bantal peluk.. basuh la. kalau tak ,kuman .. kalau tanak basuh. letak dalam almari.. jangan kasi budak budak pegang.. kuman..~ hehehe..

sekian kalinya post tak der motif :)

kbai,
wassalam.

pegang teddy..pegang jugak.. jangan lupa doa untuk rakyat palestine dan syria.. :)

2 comments:

Anonymous said...

eeeyy..mesti sblm cici tu mandi bau dia mcm bau air liur basi cik lah kn...hahaha...

duta surga said...

macam tau je sape anonymous ni.. =_="
gelabah.dengki la tu.huh!